top of page

Rahoitettavuus kasvuyrityksen menestyksen edellytyksenä


Suomessa on paljon kehityskykyisiä pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka voisivat olla tulevaisuuden kasvuyrityksiä. Kasvuyrityksellä tarkoitamme yritystä, joka tavoittelee vähintään kaksinkertaistavansa liikevaihtonsa lähivuosien aikana. Pienet ja keskisuuret (pk-yritys) yritykset ovat suomalaisen talouden ja työllistämisen selkäranka, mutta monelle vakiintuneelle pk-yritykselle kasvuloikan kynnys tuntuu liian korkealta. Kasvun rakentaminen ja sen rahoittaminen vaatii yritykseltä merkittävää panostusta joka vaiheessa, mutta onnistumisen mahdollisuudet paranevat määrätietoisella ja pitkäjänteisellä työllä.


Tehtyämme vuosia töitä erilaisten yritysten kanssa olemme törmänneet samoihin kasvun rakentamisen tilanteisiin ja haasteisiin, joiden parissa pk-yrityksen painivat vuodesta toiseen. Kokemuksiimme ja tutkimuksiin nojaten kirjoitimme oppaan, joka auttaa pk-yrityksiä kasvupolulle. Kasvuhakuisen pk-yrityksen kannattaa lähestyä asiaa rahoitettavuuden näkökulmasta, jolloin huomioidaan yrityksen ja liiketoiminnan kaikki vaikuttavat osa- alueet suunnittelusta toteutukseen, määrätietoisesti ja tavoitteellisesti. Rahoitettavuus on seurausta hyvästä johtamisesta ja määrätietoisesta kehitystyöstä usealla osa-alueella, oikein ajoitettuna ja toteutettuna.

Lataa opas ja aloita kasvun rakentaminen

Opas on tarkoitettu kasvuhakuisille pk-yrityksille, jotka haluavat löytää uusia näkemyksiä ja tukea oman yrityksen menestymisen edellyksien luomiseen, ja onnistumaan paremmin myös kasvupolkua tukevien rahoitusratkaisujen hankkimisessa. Yrityksen hyvä ja uskottava rahoitettavuus luo vahvan perustan liikevaihdon kasvulle, kannattavuudelle ja siten myös yrityksen arvon nousulle. Oppaan avulla haluamme auttaa pk-yrityksiä ymmärtämään keskeisiä edellytyksiä, hahmottamaan omaa tilannettaan ja kasvumahdollisuuksiaan sekä rohkaista yrityksiä ottamaan hallitun kasvupolun ensiaskeleet. Opas on vapaasti ladattavissa kirjautumalla sivuillamme oheisen linkin kautta.


Millaisiin kysymyksiin opas antaa vastauksia?

1) Miksi ja mihin kasvuyritys tarvitsee rahoitusta?

2) Mitä rahoitettavuus tarkoittaa käytännössä?

3) Miksi rahoitettavuus vaihtelee yrityksestä toiseen?

4) Mitkä ovat rahoituksen pahimmat sudenkuopat?

5) Miten voin parantaa yritykseni rahoitettavuutta?

6) Miten valmistaudun kasvun rakentamiseen?

7) Mitkä ovat rahoitettavuuden 5 vinkkiä?


Tutustu ja ota yhteyttä, niin autamme alkuun

Tommi Huhtala, Managing Partner

Puhelin +358 40 568 5839

Commentaires


Mountain Cabin
Insights and Inspiration
bottom of page